1. Home
  2. /
  3. Polityka prywatności

Polityka prywatności

Zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych informujemy, że dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji zamówienia i udostępniane tylko i wyłącznie w tym celu.

Właściciel Serwisu Internetowego “kolagennatura.pl” nie będzie w żaden sposób przetwarzał danych kupujących do celów reklamy, badań rynku czy zachowań i preferencji usługobiorców.

Każdemu przysługuje prawo wglądu do swoich danych, poprawienia oraz żądania zaprzestania wykorzystywania ich przez właściciela Serwisu oraz usunięcia konta.
Można tego dokonać, wysyłając e-mail pod adres: sklep@kolagennatura.pl lub telefonicznie pod nr. tel dostępnymi w dziale kontakt.

W związku z powyższym jeśli nie akceptujesz tych warunków proszę nie dokonuj zakupów i nie korzystaj z naszych usług.

 

Serwis internetowy kolagennatura.pl ogranicza wykorzystanie i zbieranie informacji o klientach do niezbędnego minimum wymaganego do świadczenia naszym klientom usług na najwyższym poziomie, co obejmuje m.in. informowanie naszych klientów o oferowanych przez nas produktach i usługach.

W niektórych przypadkach (np. badania ankietowe, formularze zamówień) zbieramy informacje o użytkownikach, takie jak adresy poczty elektronicznej lub dane osobowo-adresowe. Informacje te nie są udostępniane osobom trzecim chyba że po uzyskaniu uprzedniej zgody Użytkowników lub jeżeli wymagają tego przepisy obowiązującego prawa i służą głównie do realizacji zobowiązań wobec klientów, obejmujących m.in. dostarczanie zakupionych produktów.

 

W celu ochrony i poszanowania prywatności użytkowników Serwisu, wszelkie dane osobowe zamieszczone w Serwisie lub przetwarzane w związku z prowadzeniem Serwisu, są chronione zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn. Dz. U. z 2002 Nr 101, poz. 926, z późn. zm.).

 

Mechanizm Cookies

Serwis używa niewielkich plików, zwanych cookies. Zapisywane są one przez serwer na komputerze osoby odwiedzającej Serwis, jeżeli przeglądarka internetowa na to pozwala. Plik cookie zwykle zawiera nazwę domeny, z której pochodzi, swój „czas wygaśnięcia” oraz indywidualną, losowo wybraną liczbę identyfikującą ten plik. Informacje zbierane za pomocą plików tego typu pomagają dostosowywać oferowane przez Serwis produkty do indywidualnych preferencji i rzeczywistych potrzeb osób odwiedzających Serwis. Daje też możliwość opracowywania ogólnych statystyk odwiedzin prezentowanych produktów w Serwis.

Możemy korzystać z dwóch typów plików cookies:

  1. – Cookies sesyjne: po zakończeniu sesji danej przeglądarki lub wyłączeniu komputera zapisane informacje są usuwane. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek Państwa danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Państwa komputera

  2. – Cookies trwałe: są przechowywane na dysku twardym komputera Konsumenta i pozostają tam do momentu ich skasowania. Mechanizm cookies trwałych, wysłanych przez Serwis do Państwa komputera, pozwala na przechowywanie danych osobowych wyłącznie za Państwa zgodą (wyrażoną np. przy wyborze opcji „zapamiętaj mnie” przy logowaniu). W żadnym innym przypadku pliki te nie są zapisywane na trwałe.

Mechanizm cookies jest całkowicie bezpieczny dla Państwa komputerów, w szczególności tą drogą nie mogą przedostać się do Państwa komputerów wirusy lub inne niechciane oprogramowanie. Niemniej jednak w swoich przeglądarkach mają Państwo możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do Państwa komputerów. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

 

Adres IP

Serwis może gromadzić Państwa adresy IP. Adres IP to numer przydzielany komputerowi osoby odwiedzającej Serwis przez dostawcę usług internetowych. Numer IP umożliwia dostęp do Internetu. W większości przypadków jest przypisywany komputerowi dynamicznie, tj. zmienia się przy każdym połączeniu z Internetem i z tego powodu traktowany jest powszechnie, jako nieosobista informacja identyfikująca. Państwa adres IP jest nam pomocny przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych (np. określeniu, z jakich regionów notujemy najwięcej odwiedzin), jako informacja przydatna przy administrowaniu i udoskonalaniu Serwisu, a także w celach bezpieczeństwa oraz ewentualnej identyfikacji obciążających serwer, niepożądanych automatycznych programów do przeglądania treści Serwisu.

Śledź Nas w mediach społecznościowych. Tam się dużo dzieje :)

Zapisz się do newslettera i bądź na bieżącoZapisując się do newslettera potwierdzasza, że chcesz otrzymywać treści marketingowe informujące o produktach, nowościach i promocjach w COLWAY organizowanych przez sklep kolagennatura.pl reprezentowaną przez firmę FHU Katarzyna Gabiec.

Płać bezpiecznie z przelewy24.plMożesz zapłacić kartą debetową, kredytową czy za pomocą odroczonych płatności Paypo

Koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nie dokonałeś wyboru.